Afbeelding
boekomslag

pleidooi voor een economie met een menselijk gezicht

dinsdag 25 oktober 2022 20:00 tot 21:45

Theo Salemink bespreekt op deze avond zijn boek ‘Op de rug van de tijger’. Het boek heeft als ondertitel ‘Pleidooi voor een economie met een menselijk gezicht’. Het kapitalisme en de vrije markt worden vergeleken met een rit op de rug van een tijger. De tijger kiest zijn eigen weg en kan ons naar een bestemming brengen die noodlottig is. Toch vervolgen wij onze stuurloze rit, verbonden aan wat onze ondergang kan betekenen. Hooguit kunnen we hier en daar wat bijsturen. Dat levert felle debatten op onder economen en politici over bijvoorbeeld markt en staat, over groei en duurzaamheid. Vaak gaat het dan over duivelse dilemma’s waarin ook kerken en christenen, als medeverantwoordelijken voor de schepping, hun opvattingen moeten hebben.  

Theo Salemink (1946), historicus en theoloog, doceerde geschiedenis van kerk en maatschappij aan de Universiteit van Tilburg.
Deze activiteit wordt georganiseerd door de Geloofsgemeenschap St. Andries en de Johanneskerkgemeente in Leersum, en de Maartenskerkgemeente in Doorn.
Entree € 5,-

Locatie