Ons zonnestelsel en de zonsveruistering

donderdag 20 oktober 2022 20:00 t/m 22:00

Na eerdere lezingen over een maansverduistering, de planeet Mars en de geschiedenis van de kosmos is nu een nadere kennismaking met ons zonnestelsel aan de beurt. Aan de hand van prachtige - soms geanimeerde - beelden neemt Urijan Poerink ons mee op reis. We gaan langs bij de zon, acht planeten, vijf dwergplaneten, honderden manen en ontelbare planetoïden en kometen. En gaat u er maar vanuit dat het onder meer zal gaan over maanreizen, planeetverkenners, het zoeken naar water op mars en…Elon Musk. Daarnaast vertelt onze inleider over de aanstaande zonsverduistering van 25 oktober. Bovendien heeft hij Willem Schot bereid gevonden zijn telescoop mee te nemen zodat we bij helder zélf sterren kunnen bekijken. Urijan Poerink is amateurastronoom, bestuurslid en vrijwilliger van Sterrenwacht Halley in Vinkel. In juni 2007 is er een asteroïde naar hem vernoemd, de 10982 Poerink (2672 T-3). Willem Schot is een ‘mede-Halleylid’.

Locatie