de twee zussen
de twee zussen henk Tuinman

Muziektheater Tussen Zussen

woensdag 23 mei 2018 20:00 tot 20:00

Het projecttheater Heuvelrug speelt de voorstelling 'Tussen Zussen'. Een voorstelling over trouw, lakens en liefde . De voorstelling is gebaseerd op het fotoboek van Romi Tweebeeke 'Cis en Mien: Bij de tijd'. Het boek laat het leven zien van de negenentachtigjarige, eeneiige tweeling Cis en Mien. De fotografe heeft de zussen regelmatig bezocht en was geraakt door de manier waarop de tweeling leefde. Ze zijn onafscheidelijk, wonen hun hele leven samen onder één dak en zijn nooit getrouwd. Het zijn dames van de klok, alles gebeurt op een vaste dag en vast tijdstip. Eten doen ze om half een en niet om vijf over half een. Cis en Mien laten ons misschien wel zien hoe je met een strak regime jezelf, maar ook elkaar prima staande kunt houden in de vierde levensfase. De theatrale foto's uit het boek van Romi Tweebeeke prikkelde de fantasie van Lizet Burgersdijk en Toon van Lith. Waarom zijn ze altijd bij elkaar gebleven? Was er echt nooit een man in hun leven, delen ze alles samen of hebben ze toch geheimen voor elkaar? Waren er wel eens strubbelingen? Vele vragen om te beantwoorden. Zo ontstond een verhaal en schreven zij een script waarin het georganiseerde leven van Cis en Mien wordt verbeeld. Alles op zijn tijd, alles zijn gangetje, totdat een stem uit het verleden hun leven behoorlijk ontregelt. Dit alles heeft geleid tot een voorstelling waarin spel, muziek en zang elkaar afwisselen. Projecttheater Heuvelrug in samenwerking met Heuvelrug Muziekschool bestaat uit twee acteurs, zes zangers en vijf muzikanten. Allen woonachtig in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en buurgemeenten. Amateur kunstbeoefenaars die u graag meenemen in de wereld van Cis en Mien. De voorstelling is te zien op 23 mei, 20.00 uur De Binder Leersum 30 mei, 20.00 uur Cultuurhuis Doorn 31 mei, 20.00 uur openluchtvoorstelling Landgoed Stameren Maarn (zelf uw stoel meenemen!) entree 10 euro

Locatie