Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie zoekt doorrijder na ongeval Zeist

Ongeval

REGIO de politie trof mandagavond rond 19.30 uur een gewonde vrouw aan op de kruising Driebergseweg met de Bunsinglaan in Zeist. Er was een melding binnengekomen dat daar een scooter aangereden zou zijn. De zwaar gewonde scooterrijdster en een getuige verklaarden inderdaad dat ze aangereden was en dat de auto die de aanrijding veroorzaakte doorgereden was. De politie is op zoek naar de bestuurder.

De vrouw is met meerdere botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Door het politieonderzoek weet de politie dat de doorrijder vermoedelijk in een vrij nieuwe metallic grijze Renault Traffic reed. Graag komen ze in contact met de bestuurder van deze auto. Getuigen kunnen bellen met tel. 0900-8844.

Wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat de betrokken zijn of haar identiteit kenbaar heeft gemaakt. Daarnaast mag iemand in hulpeloze toestand na een ongeluk net achtergelaten worden. Voor wie zich binnen twaalf uur alsnog meldt bij de politie, vervalt de strafbaarheid van het doorrijden.

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt 28 jun, 12:16
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59