Afbeelding
Politie Oost-Nederland

Overberger aangehouden in onderzoek naar ketelbouwers

29 juni 2021 om 14:00 Misdaad

OVERBERG Drie mannen zijn dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. Het onderzoek draait om een ketelbouwer van 54 uit Overberg. Samen met enkele handlangers wordt hij ervan verdacht deel te nemen aan een criminele organisatie en witwassen. 

De medeverdachten zijn een man van 49 uit Elst en een man 40 uit Veenendaal. De hoofdverdachte uit Overberg wordt ervan verdacht ketels te hebben gebouwd die noodzakelijk zijn voor het produceren van amfetamine, crystal meth en voor cocaïne wasserijen. Ook zouden de verdachten actief zoeken naar locaties om drugs te kunnen produceren.

ONDERZOEK De verdachten kwamen in beeld in onderzoeken rond synthetische drugs. De politie Oost-Nederland draait het onderzoek naar de verdachten. Met de aanhouding van de hoofdverdachte wordt verwacht een van de grotere ketelbouwers van Nederland aangehouden te hebben. Zijn ketels zouden bij verschillende labs in werking zijn geweest. Naast de aanhoudingen van dinsdag zijn er op verschillende plekken in Nederland doorzoekingen geweest in woningen en bedrijfspanden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

KETELBOUWERS Voor het produceren van synthetische drugs zijn ketels cruciaal. Zonder ketels geen productie van synthetische drugs. In de afgelopen jaren zien politie en justitie de gebruikte ketels steeds professioneler worden. Ook is er sprake van schaalvergroting. Criminelen gaan bovendien over op de productie van meer destructievere soorten drugs, zoals crystal meth.

advertentie
advertentie