Inwoners Utrechtse Heuvelrug vaak slachtoffer van cybercriminelen

30 december 2020 om 12:51 Misdaad pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG In de gemeente Utrechtse Heuvelrug werden van januari tot en met november 81 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Vorig jaar ging het in dezelfde periode om 14 cybercrime-misdrijven. Met 16,3 slachtoffers per tienduizend inwoners, vielen in onze gemeente relatief de meeste slachtoffers binnen Nederland, na de gemeenten Laren en Waterland.

Het aantal meldingen van cybercrime blijft overal fors hoger dan vorig jaar. Ook tijdens de tweede lockdownperiode stijgt het aantal slachtoffers van cybercriminelen, schrijft VPNGids.nl woensdag op basis van politiecijfers. Het aantal meldingen van cybercrime ligt vanaf september weer dubbel zo hoog als vorig jaar. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.