Chris Kraan heeft een opvolger

18-08-2012 00:00
VAN DE REDACTIE
0 reacties
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
DOORN - Chris Kraan (66) heeft een opvolger gevonden. Edgar van Wijk (36) uit Soest heeft het schilders- en reclamebedrijf aan de Velperengh afgelopen week officieel overgenomen. ,,Ik wilde een opvolger waarvan ik dacht: die kan het en past bij de Heuvelrug. Edgar is net als ik opgegroeid tussen de verfpotten. Ik heb er een goed gevoel bij”, aldus Kraan, die de komende twee jaar nog wel bij het bedrijf betrokken blijft.

door Paul Nolens

Volgens Van Wijk was er geen lange onderhandeling voor nodig om tot een overname-akkoord te komen. ,,We hebben gesproken over het ondernemingsplan dat ik had geschreven. We denken over veel dingen hetzelfde dus we waren er snel uit. Wat mij vooral aanspreekt in het bedrijf is de ambachtelijke benadering van het schilderwerk. Hier wordt nog echt ouderwets onderhoudswerk uitgevoerd.”
Het is niet zo dat Kraan sinds afgelopen maandag niet meer te vinden is op de Velperengh. ,,Ik blijf de komende twee jaar nog betrokken bij het bedrijf. In die periode zal ik de zaken zo goed mogelijk overdragen.” Van Wijk vindt het fijn dat Kraan er de komende jaren nog bij is. ,,Ik ben van plan het schilders- en reclamebedrijf op dezelfde voet voort te zetten. Het personeel blijft allemaal en het beleid zal ongeveer hetzelfde zijn. Eén ding gaat sowieso veranderen. Kraan Reklame zal vanaf nu Kraan Reclame heten, reclame met een ‘c’ dus.”
Kraan geeft de zaak met vertrouwen over aan zijn jonge opvolger. ,,Edgar heeft, net als ik, de schildersvakschool gevolgd. En hij zit in Soest bij de vrijwillige brandweer, dat werk heb ik in Doorn ook altijd gedaan. Je zou kunnen zeggen dat ik een jonge versie van mezelf heb gevonden. Maar ik ben 66 en hij is 36, dus natuurlijk zal hij dingen anders doen dan ik. Ik werk bijvoorbeeld nooit met een computer.” Van Wijk, lachend: ,,Ik werk wel digitaal, dus dat zal zeker ook veranderen.”
SqlXml execution failed. ORA-00936: missing expression
  • Agenda