Afbeelding
Politie

Meerdere drankrijders beboet bij controle in Leersum

8 april 2024 om 10:21 Overig

LEERSUM De politie heeft veertien automobilisten betrapt die achter het stuur zaten met te veel alcohol op. Dit gebeurde tijdens een controle in Leersum, Rhenen en Veenendaal afgelopen zaterdagavond en -nacht. ,,Het was een bijna zomerse dag, dus veel mensen wisten de terrassen te vinden en bleven daar tot ‘s avonds laat zitten.Toch leidde dat in de avond niet tot heel veel dronken bestuurders. Later op de avond en in de nacht helaas wel”, meldt de politie op Facebook.

Een beschonken automobilist had zo’n hoge uitslag bij de ademanalyse, dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren. Verder reed iemand onder invloed van drugs en werden twee bestuurders bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. 

(De tekst gaat verder onder de foto.)


 - Politie

BOB-SLEUTELHANGER

,,Nadat één van de bestuurders keurig ‘een P’ had geblazen, vond de passagier van de auto het nodig om langdurig op de claxon te drukken”, schrijft de politie verder. ,,Toen hij daar op aangesproken werd door ons, werden we meermaals beledigd. Dat hield niet op na waarschuwingen, dus werd hij aangehouden en kan ook hij rekenen op een boete.”

De politie wil het bericht wel positief afsluiten: ,,We controleerden in totaal een paar honderd bestuurders. Verreweg de meesten hadden het dus dik voor elkaar en kregen de welbekende Bob-sleutelhanger.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie